Dagelijks Leven, Reizen

Italia enzo

Het jaar 2012 is nog niet begonnen, maar ik leef in gedachten al volop in het volgende jaar. God moedigde me aan om deze week veel tijd apart te zetten om bij Hem te zijn, te bidden en luisteren en visie te ontvangen voor het komende jaar. Om me een handje te helpen heeft Hij volgens mij er ook voor gezorgd dat nagenoeg geen enkele afspraak deze week doorging en mijn huisgenoot ook weg is. En ik moet zeggen dat het erg goed is. Het verdiept onze relatie en daarnaast spreekt Hij ook veel over plannen voor dit komende jaar. Er zijn zoveel gebieden waar zijn input hard nodig is: stichting Forerunner, de projecten (het overweldigt me soms te bedenken dat onze keuzes de levens van 70 kinderen en duizenden mensen beïnvloeden…), mijn verhuizing naar Italië en wat God daar voor mij heeft, het plannen van reizen deze zomer, etc. Heerlijk om zo een paar weken een geestelijk fundament te kunnen leggen voor het nieuwe jaar. En de antwoorden komen al vlot binnen, van alles is deze week in beweging gekomen. Ik voel me zo gezegend!

Sowieso ben ik dankbaar nu ik aan het einde van deze periode in Utrecht terugkijk en zie dat ik van overleven gegroeid ben naar leven en nu zelfs als ik dagenlang alleen ben het goed gaat. Prijs de Heer! Vorig jaar zag ik het dagelijks niet zitten, nu een enkele keer per maand :) .

En nu komt dus weer een verhuizing eraan. Volgens mij de 19e sinds 2000, zo uit m’n hoofd. 30 januari verwacht ik naar Italië te vliegen, waar ik eerst 3,5 week een programma Italiaans volg aan de universiteit in Perugia, een mooi oud stadje ten noorden van Rome. Eind februari verhuis ik dan naar Rome waar ik twee semesters (één schooljaar) bedrijfskunde en managementvakken volg aan de LUISS universiteit, ter aanvulling op het dieeet aan de Universiteit Utrecht, dat meer gespecialiseerd is in algemene economie. Ik ben erg benieuwd. Na anderhalf jaar hoofdzakelijk (inleidende) vakken algemene economie hoop ik te ontdekken of mijn idee dat ik bedrijfseconomie/bedrijfskunde leuker vind ook klopt. Het is natuurlijk los daarvan een heel mooie kans om in Rome te kunnen studeren. Ik geloof dat dat echt iets toevoegt aan mijn vorming en voorbereiding voor de komende jaren en meer inzicht zal geven in verbanden en structuren van ‘mijn eigen’ continent Europa, nadat ik de afgelopen jaren hoofdzakelijk ervaring in andere culturen op andere continenten heb opgedaan. Ik merk van binnen een sterk bewustzijn dat deze brede vorming en groei in wijsheid belangrijk voor mijn rol in de toekomst zal zijn en daarom probeer ik deze jaren eruit te halen wat erin zit en zoveel mogelijk rond te kijken en te leren van anderen.

Leuk detail is dat ik via een serie e-mails en doorverwijzingen uiteindelijk een kamer heb gevonden in een villa waarvan de benedenverdieping als kerk en kantoor gebruikt wordt en de bovenverdiepingen voor gasten zijn. Daar mag ik bij uitzondering een kamer huren voor een schappelijke huurprijs (in Rome begrippen…) en ik hoef in de zomer niet door te huren! Dat biedt mogelijkheden, omdat ik een paar dingen op m’n hart heb die ik in de zomer wilde gaan doen en waarvoor geld nodig is.

Deze maand heb ik nog een paar weken college en tentamens. Daarna is het snel verhuizen en begint de trek naar het zuiden. Ik hou jullie hopelijk op de hoogte!

Tags: This post is also available in: Engels

Comments are closed.