Ministry, Reizen

Afrika reis: Myrrh Seed Journey 2013

In het afgelopen anderhalf jaar zijn veel ontwikkelingen geweest rondom Afrika. Vorig jaar al had ik de indruk dat ik in 2013 niet naar India of Myanmar zou reizen omdat ik weer naar Afrika zou gaan. En dat klopte. Deze zomer verwacht ik ruim een maand op reis te gaan naar Kenia, Oeganda, Rwanda, Burundi, de Democratische Republiek Congo en mogelijk Zuid Soedan. Het is ook een voorbereiding op wat ik na mijn studie mag gaan doen.

Eén van mijn teamleiders voor de Exodus Cry reis naar zuid Afrika in 2010 was Sebabatso Manoeli uit Lesotho. Ruim een jaar geleden nam ze contact met mij op, precies een dag voordat de periode begon waarin ik wilde gaan bidden voor Gods plannen voor mijn afstuderen en wat te doen na mijn opleiding. Tijdens ons gesprek was het alsof allerlei dromen en plannen en dingen die ik de afgelopen jaren had geleerd allemaal bij elkaar begonnen te komen. Het was ongelooflijk. Sinds die tijd heb ik elke week met Sabi en een aantal andere mensen uit verschillende landen elke week via Skype gebeden en plannen gemaakt voor Afrika. Ik wist toen al dat ik die zomer naar oost Afrika zou gaan en vond het bijzonder dat dit nu als het ware een voorbereidende reis werd voor grotere plannen die God voor de toekomst lijkt te hebben. Dit afgelopen jaar heeft Hij nog meer dingen gesproken, maar het is nog te vroeg om daar meer over te delen.

Jaren geleden heeft God al meerdere dingen tot Sabi gesproken rondom de naam ‘Myrrh Seed’. Eén van de eerste stappen waarin Hij deze plannen verder gaat ontvouwen is een reis de we met een paar mensen deze zomer hopen te maken naar oost- en centraal Afrika. Het is een gebedsreis waarin we God willen zoeken en vragen om sleutels voor reformatie, opwekking en gerechtigheid in Afrika en met name de landen en regio’s waar we zijn. We willen christenen in verschillende plaatsen bemoedigen en dienen en hun dromen en verhalen nieuw vuur inblazen en vastleggen. Ik wil aansluitend nog alleen doorreizen naar Burundi en Oeganda om goede vrienden en andere mensen (opnieuw) op te zoeken.

Er valt nog veel meer over te zeggen, het is ongelooflijk hoeveel dingen op een bijzondere manier bevestigd worden en op hun plaats vallen!

Tags: , This post is also available in: Engels

Comments are closed.