Over Johan & Alette

IMG_1954Onze visie is om allereerst God te kennen als een vriend en andere mensen uit te nodigen Jezus te leren kennen zoals Hij echt is – niet de karikaturen die we als Christenen hebben laten zien – en hen voor te bereiden op zijn komst en komende Koninkrijk in elk gebied van hun leven – hoofd, hart en handen.

Johan schrijft:

“Een aantal jaren heb ik verschillende godsdiensten onderzocht, maar mijn hart kwam pas echt tot leven toen ik God persoonlijk begon te leren kennen via Jezus. Dat gebeurde halverwege de jaren ’90. Ik heb daarna nog jarenlang geworsteld met depressitiveit, maar Hij is de hoop die mij levend daardoorheen bracht.

Na een jaar theologie studie en vervolgens de opleiding Godsdienst Pastoraal Werk heb ik vanaf 2004 een afrondend jaar theologie gestudeerd in Chennai, India. Daar heb ik ook tien weken rondgereisd en lokale gemeentes en zendingsbasissen bezocht. Vervolgens ben ik door Gemeente Jozua in Dordrecht uitgezonden als gebedszendeling – zendeling met als hoofdtaak gebed – en heb ik vier jaar in Kansas City (USA) gewoond en gewerkt bij het International House of Prayer (IHOP-KC). In die periode heb ik veel gereisd en ervaring opgedaan in allerlei gebieden, waaronder training en toerusting in India; het opzetten van een drie maanden programma voor gebedszendelingen (IMI) bij Jeugd met een Opdracht in Amsterdam; rampenhulpverlening in Haïti (aardbeving) en India (tsunami); werken met vrouwen die door mensenhandel in prostitutie zijn geraakt in Zuid Afrika en Zimbabwe. Dit heeft mijn visie versterkt en mijn hart diep geraakt.

Na mijn studie bedrijfseconomie aan de Universiteit Utrecht, gecombineerd met een jaar studie aan de LUISS universiteit in Rome, ben ik in 2013 verder gegaan met een master in Global Business and Stakeholder Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam (Rotterdam School of Management).  Door omstandigheden heb ik de scriptie doorgeschoven. Ik ben met Alette als zendeling verbonden aan de gemeente Jozua en geef daaraan vorm door te spreken, (gebeds)werk in Nederland (met name Gebedshuis Amersfoort) en Europa en allerlei projecten in andere landen, met name via stichting Forerunner.  Op termijn verwacht ik dat dit werk sterk zal gaan groeien.”

Voor ons inkomen en de projecten zijn we geheel afhankelijk van giften. Als het werk dat we doen je aanspreekt, zou je willen overwegen om met gebed en giften mee te doen? (zie ondersteuning)