Projecten

Sinds Johan in 2004 een jaar naar India ging is hij betrokken gebleven bij het werk dat zijn Indiase en Burmese vrienden doen. Later is deze betrokkenheid uitgebreid naar (gebeds)zendelingen in andere landen.

In 2011 is dit werk hoofdzakelijk ondergebracht in stichting Forerunner.

Het werk kan momenteel onderverdeeld worden in drie delen:

1. Het ondersteunen van (beginnende) zendelingen in pionierssituaties

Via stichting Forerunner wordt het werk van bijna twintig zendelingen ondersteund.

2. Projecten

Gemiddeld worden via stichting Forerunner elk jaar 85-100 kinderen ondersteund om naar school te gaan. De helft daarvan krijgt ook voedsel, kleding en onderdak.

3. Reizen en incidentele giften

Reizen dienen ter ondersteuning, om overzicht te houden op bestaande projecten, relaties te bouwen, ter verkenning voor gebed en aanbidding vanwege strategische plannen die God met een regio heeft, om onderwijs te geven, giften te geven en ervaring op te doen of om andere redenen (wanneer door God geleid). Deze kunnen kort tot verschillende maanden in lengte zijn. Teamreizen kunnen een specifiek thema/doel hebben (bijvoorbeeld een bouwproject, training voor een gebedshuis/aanbiddingsteam, kinderwerk etc). Door het vormen van teams kunnen meer mensen ervaring opdoen en kan de support basis in Nederland groeien.

In de afgelopen jaren hebben Johan en Alette reizen gemaakt van 6 weken – 2,5 maanden naar zo’n veertig landen, waaronder India; Haïti (rampenhulpverlening); Zuid-Afrika en Zimbabwe (strijden tegen human trafficking en prostitutie); DR Congo, oost- en centraal Afrika. Daarnaast heeft Johan vier maanden bij de Tabernacle of the Nations in Amsterdam geholpen om een nachtwacht en trainingsprogramma voor voorbidders te helpen starten en leiden.

Wanneer God ons duidelijk erin leidt en de nodige financiën geeft worden nu en dan incidentele giften gegeven voor specifieke noden of mogelijkheden, zoals de cycloon in Myanmar in 2008, een jeep of motor voor zendelingen, een zendingsreis etc.